No SSO cookie

Briose cu crema

Postat de

(5/ 2)
Briose cu crema

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Aluat

    115 g faina (3/4 cup)

    140 g zahar ( 2/3cup)

    2 linguri cacao (1/4cup)

    1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

    180 ml apa la temperatura camerei (3/4cup)

    6 linguri smantana

    55 g unt topit si racit

    sare

    vanilie

    Crema


    200 g crema de branza Philadelphia ( eu am folosit un pachet de 8 oz/225 g)

    50 g zahar ( 1/4 cup)

    1 albus de ou

    1 lingura smantana

    50 g ciocolata ( 1/4 cup) (optional)
  • Mod de preparare

    Preparare
    Intr-un castron se amesteca faina, cacao, zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Adaugati apa. smantana, untul topit, vanilia si cu ajutorul unui tel amestecati. Cu ajutorul unui mixer electric bateti crema de branza cu zaharul si sarea timp de 30 secunde, apoi adaugati albusul de ou si smantana si mai bateti inca 30 secunde. Incorporati in crema bucatile de ciocolata. Se pregatesc formele de briose adaugand in fiecare cosuletele de hartie speciala pentru acestea. Fiecare forma se umple aproximativ ¾ cu aluat si deasupra se pune cate o lingura de crema. Se coace la 200°C, 18-22 minute, pana cand apar "crapaturi" in crema, dupa care se scot din cuptor , lasand-le pentru 10 minute in tava sa se raceasca.

  • Mod de servire

    Briosele cu crema se servesc reci, glazurate cu ciocolata sau cu fulgi de migdale dupa gust.


    Reteta de briose cu crema a fost propusa pe forumul Culinar.ro de AllyMcBeal.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.4682 :: 19.67MB