Briose cu rubarba si capsuni

Briosele cu rubarba si capsuni sunt absolut delicioase! Capsunile dulci si aromate se potrivesc perfect cu rubarba acrisoara.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose cu rubarba si capsuni

Ingrediente

  • 240 gr rubarba taiata cubulete
  • 120 gr capsuni taiate jumatati si sferturi (sau alte fructe de padure
  • se pot folosi si congelate)
  • 240 gr zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 60 gr unt
  • 3 oua
  • 130 ml lapte batut sau kefir
  • vanilie
  • 80 ml ulei
  • 300 gr faina (preferabil de paine
  • 650
  • sustine mai bine fructele apoase)
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 190 grade.
Frecati untul cu zaharul, apoi puneti ouale si amestecati bine.

Adaugati vanilia, laptele batut sau kefirul, uleiul.

Separat amestecati faina cu praful de copt si sarea. Adaugati faina la compozitia lichida si amestecati doar atat cat sa se incorporeze (30 sec). Puneti si fructele si incorporati-le usor.

Turnati compozitia in forme de briose si coaceti 15-17 minute.

Serviti-le pudrate cu zahar.

Reteta de briose cu capsuni si rubarba a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.


Serviti briosele cu capsuni si rubarba dupa ce s-au racit putin, pudrate cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Desert tort cu afine si bezea de lamaie
Bucataras.RO

Desert tort cu afine si bezea de lamaie

Am ajuns si in ultima zi din anul 2018. Pentru Revelion dar si pentru ziua mea am ales sa pregatesc acest tort delicios. Are...

Desert tort cu afine si bezea de lamaie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola