Nu stiu altii cum sunt dar eu prefer intotdeauna ciocolata de casa in defavoarea ciocolatii din comert. Aceasta reteta de ciocolata este foarte usoara si gustoasa.
Intr-o cratita, nu foarte mica, puneti apa si zaharul pe foc mic si amestecati tot timpul, pana cand se topeste zaharul (e important), si pana obtineti un sirop mai gros. Apoi adaugati cate putin laptele praf amestecat cu cacaoa. Amestecati continuu. Daca nu mai puteti invarti lingura prin cratita, incepeti sa puneti untul taiat cubulete pana terminati de pus tot amestecul de cacao si lapte praf. Dupa ce se omogenizeaza ungeti o tava cu unt si rasturnati amestecul in ea. Nivelati, insistand mai mult, pana se indreapta in tava, apoi adaugati alunele. Se lasa tava cu ciocolata de casa la frigider, 12 ore si apoi se portioneaza.
Ciocolata de casa se serveste taiata in cubulete.
Reteta Ciocolata de casa a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii