Cupcakes cu ciocolata si sos de cafea

Cupcakes cu ciocolata si sos de cafea sunt o gustare delicioasa. Briosele cu ciocolata merg de minune a fi servite langa sosul de cafea.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Cupcakes cu ciocolata si sos de cafea

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 bucati:
  • 100g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 60g unt
  • 15g zahar brun
  • 4 patratele de ciocolata neagra
  • 10g cacao neagra
  • 1 ou
  • 1 plic de cafea solubila
  • 1 plic zahar vanilat
  • 70 ml lapte.
  • Pentru sos:
  • 1 lingura esenta de cafea Dr.Oetker
  • 1 lingura whisky cream
  • 1 galbenus
  • 3-4 linguri de zahar pudra.

Mod de preparare

Preparare:

1. Amesteca untul cu zaharul brun pana cand obtii o crema.
2. Bate oul cu zaharul vanilat si cafeaua solubila.

3. Incorporeaza totul in crema de unt, adauga putin cate putin faina si cacaua cernute, alternand cu lapte caldut. Eu am incalzit o cana cu lapte si am pus treptat, cate o lingura, pana am numarat 7 linguri si mi-am dat seama ca e gata compozitia, pentru ca v-am spus la inceput, in reteta era trecut gresit 700ml lapte.

Amesteca pana capata o consistena omogena.

4. Unge cu unt pe interior 4 forme si umplele pe trei sferturi cu compozitia de mai sus.
5. Asaza cate un patratel de ciocolata-Schogetten e cea mai potrivita, patratelele sunt gata rupte :P- in mijlocul cupcakesului.

6. Pune formele in cuptorul reglat la 190 de grade pentr aproximativ 20 de minute.

Buna-i ciocolata, nici macar nu s-a topit...

7. Intre timp, amesteca galbenusul cu zaharul, esenta de cafea si lichiorul, pana cand devine spumos.
8. Scoate prajiturile din forme, presara-le cu zahar pudra si cafea solubila sau cacao si serveste-le cu sosul de cafea.


Eu am scos o singura prajitura din forma, pe celelalte le-am lasat si am turnat sos peste ele...s-au inmuiat si au fost delicioase, cu arome puternice de cafea si crema de whisky ;-)


Ce frumos ar fi fost sa servim un cupcakes de ciocolata cu sos de cafea cu ochii pe acest ceas: http://shabbychicshop.ro/ceasuri/849-ceas-cu-briosa-ciocolata.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!