Galuste cu capsuni

Ce poate fi mai delicios decat galustele cu capsuni? Galustele se pot face cu diferite fructe de sezon, sunt foarte delicioase si gustoase.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Galuste cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 mi lapte
  • 30 g unt (margarina)
  • 160 g faina
  • 1 ou
  • putina sare
  • circa 10 capsuni frumoase
  • Pentru pesmetul rumenit:
  • 200 g pesmet alb
  • 4 linguri zahar tos
  • 100 g unt (margarina)
  • putina scortisoara macinata fin
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se aduc la fiert laptele cu unt si sare. Se adauga faina, amastecand pe foc pana se desprinde aluatul de pe oala. Se lasa un pic sa se mai raceasca si se adauga oul, amestecandu-l bine in aluat. Se lasa 10 minute sa se "odihneasca"; intre timp, intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert, se spala capsunile si se lasa la uscat pe un prosop de bucatarie.

Cu mainile ude, se intainde aluat pe podul palmei, se asaza o capsuna in mijloc, se impatureste si se modeleaza galustele, presand usor si invartind aluatul intre palme. Se introduc toate galustele dintr-o data in apa care clocoteste si se fierb usor 10 minute. Intr-o craticioara se incinge restul de unt, se adauga pesmetul si zaharul tos. Se rumeneste usor pesmetul, amestecand mereu, pentru a evita caramelizarea.

Se scot galustele cu lingura de spuma din apa in care au fiert si se tavalesc prin pesmetul rumenit. Se asaza pe un platou si deasupra se presara pesmetul ramas. Se pudreaza usor cu zahar pudra si praf de scortisoara.


Asezate cate doua in farfurie, galustele cu capsuni se servesc cu 2-3 capsuni proaspete alaturi, sau cu capsuni batute cu smantana , sau cu dulceata de capsuni... Reprezinta "felul doi" la o masa, deci nu le putem numi corect "prajituri". Daca vremea capsunilor a trecut, pastrati reteta pentru la anul si cautati o alta: "Galusta cu caise", sau "Galuste cu prune".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Falafel
Bucataras.RO

Falafel

Chiftelutele din naut sunt ideale in perioada postului si pentru vegetarieni. In sfarsit o reteta dupa care am reusit sa le...

Falafel
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola