O prajitura cu branza minunata! O imbinare perfecta de culori intr-o reteta de prajitura perfecta pentru orice masa de sarbatoare, sau doar pentru pofta de dulce! :)
Se unge o tava de 9 x 13 cm cu unt si o lasam de o parte. Intr-un castron se cerne impreuna faina, cacao, bicarbonatul si sarea. Cu ajutorul unui mixer, viteza medie se mixeaza untul cu zaharul pana cand va deveni cremos. Se adauga 2 oua si 2 lingurte de extract de vanilie, se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se micsoreaza viteza mixerului la mic si putin cate putin si se adauga amestecul de faina, cacao, bicarbonat si sare in compozitia cu unt si oua . Dupa ce se pune tot amestecul de faina se creste viteza mixerului din nou si se mixeaza timp de 1-2 minute.
Se incalzeste cuptorul la 180 C .Se ia o cana din compozitie si se pune de o parte pentru decor. Restul se pune in tava pregatita ,se niveleaza si apoi se pune in frigider timp de 30 de minute. Trecute cele 30 de minute se da la cuptor timp de 25 de minute, iar apoi se lasa sa se raceasca complet.
Se mixeaza creme fraiche impreuna cu zaharul pudra, oul ramas si jumatatea de lingurita de extract de vanilie. Se intinde aceasta crema pe baza racita deja.
Acum decorul .
Compozitia care s-a tinut de o parte se tine in frigider. In momentul in care se scoate din frigider se poate lucra cu ea fiind un pic dura dar trebuie sa se lucreze foarte rapid , de se lipeste un pic ajutati-va presarand un pic de zahar pudra pe suprafata de lucru. Deci se fac mici suluri care se aseaza pe crema asa cum se vede in poza.
Se pune din nou in cuptorul incalzit , tot la 180 C timp de 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca complet si apoi se taie in dreptunghiuri sau daca se doreste o alta forma, faceti-o .
Se mentin in frigider pana la 3 zile intr-un contenitor acoperit.
Reteta de prajitura grilaj cu branza alb si negru a fost propusa de Emmalyne pe forum culinar.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsEste foarte gustoasă și sățioasă o astfel de salată! Se prepară la borcan și este potrivită a fi servită în...
Salata de varza cu ton si rosii deshidratate, la borcanIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii