Mini amandine

Cine nu iubeste amandinele? Daca iti doresti sa incerci si tu sa faci acasa delicioasa prajitura amandina, reteta noastra in imagini, prezentata pas cu pas este cea potrivita. Poti pregati prajitura amandina pentru orice ocazie festiva sau aniversara.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Mini amandine

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina.
  •  
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri cappucino de ciocolata.
  •  
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de margarina (de 250 gr)
  • 3 linguri cacao.

Mod de preparare

1. Blatul amandinei

Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana "se-ntepenesc" in castron. Dupa care adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu uleiul, incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile, adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa si le mixati cu mixerul (folositi un castron incapator). Va iesi un aluat mai subtire. Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati, iar pe fundul ei puneti si hartie de copt. O bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.

Blatul gata l-am taiat in doua si l-am lasat la racit. Il lasam asa si ne ocupam de sirop.

2. Siropul

Punem toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute si o sa obtineti un sirop urat dar bun. Lasam siropul la racit si mergem mai departe sa ne ocupam de crema.

3. Crema de amandina

Intr-un castron punem margarina partial topita. O mixam bine de tot pana capata consistenta unei maioneze mai slabe. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul. Adaugam galbenusurile si cacaoa si mixam pana obtinem o crema.

4. Asamblare

Puneti pe o tava prima jumatate de blat, peste care punem cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem toata crema (eu am pus-o pe toata), apoi punem peste crema cealalta jumatate de blat si insiropam din nou. Nu puneti tot siropul, este prea mult, dar voi faceti cum doriti.

Dupa aia bagati tava cu blatul taiat, insiropat si dat cu crema la frigider, pentru minim 2 ore (eu am lasat mai mult, peste noapte). Pe o hartie de copt, am taiat blatul in dreptunghiuri mai mici (le puteti taia mai mari) si am decorat.

Evident ca amandina fara glazura nu se poate, asa ca am ales glazura de caramel nu de ciocolatata.

Am preparat glazura dupa instructiuni si am glazurat prajiturelele In mod normal reteta se opreste aici, dar mie imi venise o idee, asa ca am topit la bain marie ciocolata de menaj (cam 75 de gr). Ciocolata topita am bagat-o intr-o punga pe care am taiat-o foarte putin la un colt si am continuat sa decorez.


Pofta buna! Reteta Mini amandine a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa de rosii cu ardei copt si galuste
3
Supe de legume

Supa de rosii cu ardei copt si galuste

RETETE DIETETICE

Supa de rosii cu ardei copt si galuste
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
4
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
5
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Parteneri
Cozonac cu nuca si rahat
Bucataras.RO

Cozonac cu nuca si rahat

Imi place mult cozonacul, atat cu rahat cat si cu nuca, asa ca m-am gandit sa combin cele doua arome si sa fac doi in unu :)....

Cozonac cu nuca si rahat
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!