Pandispan simplu cu vanilie si fructe de padure

Pandispanul este foarte pufos si ti se topeste in gura. Facut in forme individuale, servit cu crema de vanilie si fructe de padure, se transforma intr-un desert delicios si usor de vara.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Pandispan simplu cu vanilie si fructe de padure

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • unt pentru uns forma
  • crema patisiere
  • fructe de padure (dupa preferinte)

Mod de preparare

Pentru pandispan simplu cu vanilie se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul vanilat si se bate bine, astfel incat albusul sa se intareasca ca pentru bezele. Separat se strivesc intr-o farfurie galbenusurile, se amesteca cu albusul, se adauga faina, amestecand totul usor, de sus in jos, ca sa nu se lase.

Se unge o forma bine cu unt (una mare sau forme individuale), se presara faina, se toarna compozitia si se coace pandispanul o ora la foc potrivit. Cantitatile se pot mari dupa dorinta.

Crema de vanilie (creme patissiere) se pregateste dupa indicatiile din reteta. Este o crema usoara de lapte.

Fructele se spala si se curata de codite.

Blatul de pandispan il lasam sa se raceasca in cuptor, iar dupa ce e racit turnam deasupra crema de vanilie, racita si ea, si decoram cu fructe de padure.


Pandispanul simplu cu vanilie si fructe se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot

Cel mai bun prieten al cafelei...de departe ! Iar daca n-aveti un slow cooker Crock-Pot, merge lejer si-ntr-un cuptor.

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!