No SSO cookie

Pasca poloneza clasica

Postat de

(5/ 3)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      Blatul:
      - 1 pahar faina grau;
      - 1/2 pahar zahar pudra;
      - 1 ou;
      - 1/2 pahar lapte dulce;
      - 100 gr unt/margarina (eu pun unt);
      - 3 linguri cacao;
      - 1 plic praf de copt;
      - 1 plic zahar vanilat.
      Crema de branza:
      - 500 gr branza de vaci sau mai mult , stoarsa bine de zer;
      - 2 oua;
      - 1 pahar zahar pudra;
      - 1 plic zahar vanilat;
      - 1 lingura faina(am pus vreo 3 linguri);
      - 50 gr stafide (am uitat sa pun, pentru ca le-am mancat una cate una).
    • Mod de preparare

      Pentru blat se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga cacao, oul, apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si trebuie sa aiba consistenta unei creme ceva mai groase.

      Crema de branza:

      se da branza de vaci prin masina de tocat carne de 2 ori (eu am framantat-o foarte bine), apoi se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile. Se adauga faina si stafidele (pe care eu nu le-am mai pus de data asta, ca nu am mai avut - am ciupit din ele sistematic si apucasem sa dau drumul la cuptor) si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma (am uitat si asta, si am trantit ouale intregi, foflenc - dar nu a daunat grav retetei). Se omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus.

      Asamblare:

      Intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (eu pun hartie de copt), se toarna 2/3 din aluatul pentru blat si se niveleaza bine cu o spatula/lingura. Deasupra se aseaza toata crema de branza, se pune restul de aluat, bine intins sa acopere branza, si se da la cuptor la foc potrivit pana cand pasca se desprinde de marginile formei. Se scoate din cuptor si se lasa la racit foarte bine, se scoate din forma si se pune glazura de ciocolata.

      A crapat putin, dar orice imperfectiune se acopera cu ciocolata.

      Glazura:

      100 gr ciocolata topita la bain-marie cu cateva picaturi de ulei, se omogenizeaza cu 50 grame unt si se pune peste pasca. Se lasa la intarit/racit.

      Reteta de pasca poloneza a fost propusa de julix_2007 pe forum culinar.

    • Mod de servire

      Dupa ce pasca poloneza clasica s-a racit si glazura s-a intarit se poate servi.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.5611 :: 19.69MB