No SSO cookie

Prajitura Albina cu foi de pandispan

Postat de

(5/ 1)
Prajitura Albina cu foi de pandispan

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Ingrediente foi de pandispan:
    250g zahar pudra
    8 oua medii
    250g faina alba
    Ingrediente crema de gris:
    250ml lapte
    1 zahar vanilat
    180g zahar (brun pentru o aroma deosebita)
    1 lingura de miere (cu varf)
    200g unt
    Aditional:
    gem acrisor
    zahar pudra
  • Mod de preparare

    Pentru foile de pandispan:

    1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, unge si tapeteaza cu faina 2 forme rotunde de tort de 22 de cm.

    2. Pune zaharul si ouale intr-un bol termorezistent si aseaza intr-un vas pe aburi. Mixeazal-e cu mixerul pana cand este fierbinte, ia vasul de pe aburi si mai mixeaza inca 10 minute pana isi dubleaza volumul.

    3. Topeste untul pana devine auriu si incorporeaza-l in timp ce mixezi in compozitia de oua. Adauga apoi faina cernuta si amesteca usor, dar nu prea mult. Daca vei amesteca prea mult pandispanul nu va creste corespunzator.

    4. Imparte compozitia in cele doua tavi si lasa-le la cuptor pentru 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cel mai bine e sa pregatiti foile de pandispan cu o zi inainte, va fi mai usor de lucrat cu ele.

    5. Taie pandispanul in doua (vei avea 4 bucati).

    Pentru crema de gris:

    1. Pune laptele intr-o oala cu fundul gros impreuna cu mierea si zaharul.

    2. Cand laptele da in clocot adauga si grisul, in ploaie, amestecand constant (cu telul in forma de para), pana cand compozitia se ingroasa bine. Ia apoi de pe foc, lasa deoparte, amestecand din cand in cand, pana cand ajunge la temperatura camerei.

    3. Adauga apoi untul taiat bucatele si zaharul vanilat (recomand extract natural de vanilie in loc), mixeaza bine pana cand obtii o crema pufoasa si omogena.

    Asamblare:

    foaie-crema-foaie-gem-foaie-crema-foaie, iar deasupra se presara zahar pudra.

    Este si mai buna a doua zi.

  • Mod de servire

    Prajitura Albina cu foi de pandispan este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru sarbatori si pentru cei incepatori in bucatarie.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.5103 :: 19.68MB