No SSO cookie

Prajitura Boston cu crema

Postat de

(5/ 2)
Prajitura Boston cu crema

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Pentru blatul de prajitura:
    200g unt nesarat
    450g faina
    4 lingurite praf de copt
    un varf de sare
    300g zahar tos
    2 lingurite esenta de vanilie
    4 oua mari la temp camerei
    225ml lapte
    Pentru crema de lapte si oua:
    200ml smantana grasa
    50g zahar tos
    un varf de sare
    75ml lapte
    1 lingura amidon de porumb
    2 oua mari
    1 lingurita esenta de rom
    Pentru glazura de ciocolata:
    85g ciocolata neagra
    30g unt
    60ml smantana grasa
    60g zahar pudra
    1 lingurita esenta de vanilie
  • Mod de preparare

    Preincalziti cuptorul la 180 grade celsius. Folositi forme de tort de 23 cm si ungeti-le cu putin unt si pudrati-le cu faina.

    Cerneti faina, praful de copt si sarea intr-un bol mare. Bateti untul cu zaharul intr-un alt bol, adaugati esenta de vanilie si incorporati treptat ouale. Puneti amestecul cu faina alternand cu laptele. Impartiti aluatul obtinut in 3 si coaceti fiecare blat 20-30 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea. Lasati-le in forme pentru 5 minute, dupa care le rasturnati pe gratar.

    Pentru umplutura, incingeti smantana pentru frisca la foc mediu, pana cand incepe sa clocoteasca pe margini. Adaugati imediat zaharul si sarea, amestecand pana se dizolva. Luati vasul de pe foc. Intr-un bol amestecati laptele cu amidonul de porumb, apoi incorporati ouale. Turnati treptat aceasta compozitie in crema fierbinte, amestecand continuu, la foc mic pana cand crema este destul de groasa si moale, aproximativ 5 minute. Lasati crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand ca sa nu faca crusta.

    Pentru glazura amestecati la foc mic ciocolata, untul si smantana intr-o oala cu fundul gros pana se inmoaie si se omogenizeaza. Luati oala de pe foc si adaugati zaharul pudra si vanilia. Lasati-o sa se raceasca amestecand din cand in cand.

    Pentru a asambla prajitura:

    Puneti 1/2 din cantitatea de crema racita peste primul blat, apoi asezati blatul 2, apoi crema, iar apoi ultimul blat. Turnati glazura de ciocolata in mod uniform, lasand sa curga putin pe margini.

  • Mod de servire

    Prajitura Boston cu crema se serveste dupa ce s-a racit.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.5492 :: 19.68MB