No SSO cookie

Prajitura cabana (casuta)

Postat de

(5/ 3)
Prajitura cabana (casuta)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Pentru doua foi:
    250g zahar
    50g unt
    600g faina
    3 linguri de miere
    4 linguri de lapte
    2 oua
    1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu zeama de lamaie
     
    Pentru crema:
    4 pachete de budinca de vanilie ( de preferat Dr. Oetker)
    1 litru de lapte
    500 g zahar tos
    2 pachete de margarina RAMA (eu am folosit unt)
     
    Pentru glazura
    100 g zahar tos
    3 linguri de cacao, 3 linguri de lapte, 100 g unt
  • Mod de preparare

    FOILE
    Intr-un vas se adauga zaharul, untul, mierea, laptele si ouale si se amesteca bine. Treptat se adauga faina si bicarbonatul stins cu lamaie. Coca obtinuta se imparte in doua parti. Jumatate se amesteca cu cacao, iar jumatate se lasa necolorata.

    Din jumatatea necolorata se intind doua foi direct pe hartia de copt si se coc pe dosul tavii.

    Cat sunt calde foile se taie in trei fasii, pe lungime; fasiile laterale avand aceleasi dimensiuni in timp ce fasia centrala este un pic mai lata.

    Din jumatatea colorata se fac 20 de bilute din care se intind 20 de bete, care se coc si ele.

    CREMA

    Se amesteca laptele rece cu budinca si zaharul intr-o cratita de teflon si se pune pe foc mic. Se amesteca bine pana se ingroasa si se da la rece. Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu doua pachete de margarina ( treptat sa nu se taie).
    Se incepe asamblarea cabanei. Fasia din mijloc a unei foi se aseaza ca baza cabanei. Se pune un strat de crema si patru bete ca apoi urmatorul strat de crema.
    Peste stratul al doilea de crema se pun 3 bete alternativ, apoi iar un strat de crema, 2 bete, crema, un bat in varf si iar crema. Din constructie cabanei i se da forma de piramida, care se definitiveaza cu asamblarea peretilor laterali ( cele doua fasii de coca egale).

    Pentru glazura se mesteca ingredientele pe baie de abur, se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza.
    Pentru ca eu eram in graba am cumparat glazura gata facuta, si am ornat cabanutele (ies doua dupa cum am spus la inceput) cu ciocolata de menaj alba.

  • Mod de servire

    Prajitura Cabana sau casuta poate fi facuta cu succes pentru Craciun, este o reteta de prajitura delicioasa ce poate fi decorata in multe feluri.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.6933 :: 19.68MB