No SSO cookie

Prajitura cu caise

Postat de

(5/ 1)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      ~500 gr caise
      200 gr faina
      150 gr zahar
      2 oua medii
      150 gr unt
      100 ml lapte dulce
      1 lingurita praf de copt
      1/2 lingurita bicarbonat
      1 plic zahar vanilat
      esent de vanilie
      1 tava de dimensiunile 24/24 sau forme din silicon
    • Mod de preparare

      1. Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei creme.
      2. Adaugati ouale si mixati bine.
      3. Amestecati faina cernuta cu praful de copt bicarbonatul si sarea.Puneti jumatate din amestecul cu faina peste compozitia din bolul mixerului si cu ajutorul unei palete din plastic o incorporati,apoi mixati din nou.
      4. Adaugati laptele,esenta de vanilie,amestecul de faina ramas si mixati pana se omogenizeaza.
      5. Turnati jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie pentru copt,puneti bucati de caise spalate si uscate,apoi restul de compozitie.Daca folositi forme mici individuale:le umpleti 3/4 compozitie si deasupra puneti cate o 1/2 de caisa.
      6. Dati la cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 35-40 minute.(pentru siguranta puteti face testul “sfant” cu scobitoarea).
      7. Taiati prajitura cand s-a racit,apoi o puteti pudra cu zahar pudra.

    • Mod de servire

      Prajitura cu caise se serveste dupa ce s-a racit.


      Cele doua functii pe care as dori sa le testez: coacerea si prajirea

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.7022 :: 19.68MB