No SSO cookie

Prajitura cu dulceata de caise

Postat de

(5/ 2)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      200 gr faina,
      250 gr zahar,
      un praf de copt,
      5 oua,
      200 gr margarina sau unt,
      150 gr nuca macinata, o lamaie,
      dulceata de caise
    • Mod de preparare

      Intr-un vas mare se pun 4 galbenusuri, 1 ou intreg, margarina, 100 gr zahar si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt, coaja rasa de la lamaie si se adauga peste galbenusuri, omogenizandu-se. Se toarna compozitia intr-o tava, unsa in prealabil cu putin ulei, si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 15 minute. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar, se pune nuca macinata si se amesteca bine. Dupa ce a fost scoasa din cuptor, prajitura din tava se unge deasupra cu dulceata de caise, apoi se toarna spuma de albusuri si se mai lasa la cuptor aproximativ 15 minute, la foc potrivit.

    • Mod de servire

      Se lasa la racit, se taie felii si se serveste ca desert.
      Alte retete recomandate:
      Prajitura cu mere
     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.7541 :: 19.68MB