No SSO cookie

Prajitura cu foaie de napolitana

Postat de

(0/ 0)
Prajitura cu foaie de napolitana

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    1 pachet foi de napolitane cumparate
    8 oua
    1 si 1/2 cana de zahar
    1 cana de faina
    1 cana miez de nuca taiat
    1 cana rahat taiat marunt
    1/2 cana stafide
    4 linguri ulei
    Esenta rom
    1 pachet unt
  • Mod de preparare

    Blatul
    Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma si se adauga o cana de zahar ,cate putin.Se pune apoi uleiul, zaharul vanilinat si faina.La final se pune miezul de nuca, rahatul si stafidele.Se amesteca.Compozitia se pune in tava si se da la cuptor cca. 30 de minute.

    Intre timp se face crema care se pune intre blat si foaia de napolitana:

    Intr-o cratita se pune unul sa se topeasca.Se adauga si jumatate de cana de zahar iar cand untul s-a topit se pun galbenusurile. Se amesteca pana incepe sa se ingroase.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

    Cand s-a racit, se pune un o foaie de napoitana, crema, blatul , crema si iar foaie de napolitana. (ca in poza).

    Pentru aceasta prajitura prefer functiile coacere si fierbere innabusita ale aparatului Philips Multicooker

  • Mod de servire

    Prajitura cu foi de napolitana se lasa la presat si se serveste rece.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.6304 :: 19.68MB