No SSO cookie

Prajitura cu gelatina

Postat de

(0/ 0)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    30 g gelatina,100 g lapte sau apa rece Sosul de cacao: 7 linguri de cacao, 5 linguri de apa, 7 linguri de zahar , esenta de rom, 800 g frisca,200 g de zahar Blatul:6 oua , 250 g zahar, 2 linguri de cacao, 5 linguri de faina, 100 g ulei, o lingurita de bicarbonat stins , 50 g rom, putin lichior de cafea,100 g cafea
  • Mod de preparare

    Pentru prajitura cu gelatina se pun 30 g gelatina si 100 g lapte sau apa rece la inmuiat. Sosul de cacao: 7 linguri de cacao, 5 linguri de apa, 7 linguri de zahar si esenta de rom, se fierb pana se ingroasa, dam deoparte si adaugam gelatina inmuiata. Separat se amesteca 800 g frisca cu 200 g de zahar si se pune peste sosul de cacao, dupa ce s-a racit.
    Blatul - 6 oua batute spuma cu 250 g zahar, se adauga 2 linguri de cacao, 5 linguri de faina, 100 g ulei, o lingurita de bicarbonat stins si 50 g rom. Se coace totul la foc iute si, dupa ce s-a racit, se taie in doua, se insiropeaza cu putin lichior de cafea amestecat cu 100 g cafea fiarta, apoi, tava in care am copt o tapetam cu folie, peste folie punem o parte din blat, peste blat punem crema (in frisca batuta cu zahar, sosul de cacao si gelatina). Punem deasupra al doilea blat, la final decoram cu frisca si ciocolata rasa.

  • Mod de servire

    Deasupra se adauga glazura, dupa dorinta si prajitura cu gelatina se serveste.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

  • calugarita

    gelatina ingroasa foarte repede compozitia, trebuie sa te misti foarte repede, sa le amesteci rapid si sa pui crema intre blaturi ca altfel nu se mai poate intinde bine

    2011-11-24 la 10:32
Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.8410 :: 19.67MB