No SSO cookie

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Postat de

(5/ 1)
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    4 oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
    250 gr.unt.
    250gr.zahar pudra
    500gr faina,
    1 praf de copt
    coaja de lamiie
     
    Pentru crema:
    gem de caise sau gem de prune (4 linguri cu varf)
    3 albusuri
    100 gr. nuci
    150 gr. zahar
    o lingura cu cacao
  • Mod de preparare

    Aluatul prajiturii (blat si partea razuita)

    Se amesteca toate se face o coca.
    1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.

    Pentru crema se bat spuma cele 3 albusuri, se adauga zaharul, apoi restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.

    Se pune deasupra crema cu gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
    Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari).

    Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30-35 de minute.

  • Mod de servire

    Prajitura cu gem si aluat razuit se lasa sa se raceasca putin dupa care se poate servi.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.5917 :: 19.67MB