No SSO cookie

Prajitura cu gem

Postat de

(5/ 2)
Prajitura cu gem

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    - 2 buc. praf de copt
    - 1 lingura cacao pudra
    - 10 buc. oua
    - 2 ceasca ulei
    - 1 varf sare
    - 3 ceasca zahar
    - 2 ceasca făină
    - 4 buc. zahar vanilat
    - 1 lingura coaja de lamaie sau portocala
    - 1 buc. crema vanilie
    - 1 buc. praf de frisca
    - 1 ceasca gem de cirese negre
  • Mod de preparare

    Avem de facut 2 blaturi, unul simplu iar celalant cu cacao.

    Prima oara facem un blat astfel:

    batem 5 albusuri de ou cu o cana de zahar pana se face spuma, adaugam galbenusurile cate unu, apoi o cana de ulei, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, un varf de sare. Punem hartie de copt in tava si aprindem cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade. Punem compozitia in tava si o dam 20 min la cuptor.

    Cat timp se coace blatul pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi frisca si le amestecam amandoua, o dam la frigider.

    Blatul doi se face ca si primul si mai adaugam in compozitie o lingura de cacao. Lasam blaturile sa se raceasca si punem pe primul blat gemul de cirese negre, apoi crema de vanilie si deasupra venim cu blatul doi. Se poate orna cu frisca si toping de ciocolata.

  • Mod de servire

    Pune prajitura cu gem feliata pe o farfurie iar ca fata de masa putem folosi cu siguranta acest model http://shabbychicshop.ro/fete-de-masa/740-fata-de-masa-plamaniu-cu-dungi-si-trandafir-100x100.html

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.9552 :: 19.68MB