No SSO cookie

Prajitura cu iaurt si piersici

Postat de

(5/ 1)
Prajitura cu iaurt si piersici

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Pentru blat: - 150 gr faina - 50 gr zahar - 100 gr margarina - un galbenus Pentru crema: - 4 foi de gelatina alba, - 250 gr iaurt, - o lingura zahar, - un pachet zahar vanilat, - zeama de la o lamaie, - 200 gr frisca Pentru decor: - 500 gr piersici din conserva(sau ce fructe doriti) - un pachet gelatina speciala pentru decor. Diametrul tavii: forma patrata 22x22 cm sau forma rotunda cu diametrul 26 cm
  • Mod de preparare

    Prajitura cu iaurt si piersici este o delicioasa reteta de vara.
    Cerneti faina printr-o sita. Adaugati peste ea zaharul, margarina cubulete si galbenusul. Framantati totul bine, apoi formati din coca o bila pe care o inveliti in folie transparenta si o lasati la odihnit 30 min. Incalziti cuptorul la 200 C. Ungeti cu grija forma apoi tapetati cu faina. Intindeti coca in tava si intepati-o in cateva locuri cu furculita pentru a nu se umfla.
    Timp de coacere cca 20 minute, dar depinde de cuptor. Dupa ce e gata, lasati-o in cuptorul inchis pentru inca 5 minute.  Cand s-a racit, rasturnati blatul pe planseta de lucru sau direct in tava in care serviti.

    Crema:
    Inmuiati gelatina timp de 5 min in apa rece. Intre timp bateti bine cu telul iaurtul, zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Dizolvati gelatina la foc mic, amestecand continuu. Adaugati o lingura de iaurt si apoi turnati compozitia de mai sus. Lasati sa stea la rece. Bateti frisca si turnati-o peste crema usor intarita. Aveti grija sa nu se intareasca foarte tare gelatina inainte de apune frisca pentru ca se formeaza cocoloase. Intindeti crema peste blat, nivelati-o si lasati-o la rece timp de o ora.

    Decorarea:
    Scurgeti piersicile sau ce fructe aveti, de suc si pastrati sucul deoparte. Taiati fructele sub forma de evantai. Asezati piersicile peste crema. Amestecati gelatina cu 250 ml de suc de fructe si turnati peste fructe.

    Sursa : Revista Ioana

  • Mod de servire

    Prajitura cu iaurt si piersici se pune la rece pentru 30 minute. Este o prajitura racoroasa si delicioasa. Pofta buna!

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.6267 :: 19.67MB