Prajitura cu mere si coaja de lamaie este un desert exceptional, ce nu este deloc greu de preparat. Pentru a o prepara aveti nevoie de mere, unt, faina, zahar si scortisoara.
Prajitura cu mere si coaja de lamaie se prepara astfel: se curata merele de coaja, apoi se rad pe razatoarea mare si se lasa la scurs. Pentru aluat, se amesteca untul cu smantana, faina si zaharul. Se adauga oul, coaja rasa de lamaie, plicul de zahar vanilat dizolvat in lamaie si putina sare. Se imparte aluatul rezultat in 3 parti. Se intinde o foaie din 2 parti, care se asaza in tava. Se storc merele, se amesteca cu o lingura de zahar, un plic de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara. Se pune amestecul peste aluat, iar din a treia foaie intinsa se taie fasii care se asaza in diagonala peste amestecul de mere. Se coace prajitura in cuptorul incins cca 40 de minute.
Prajitura cu mere si coaja de lamaie serveste rece, pudrata cu zahar.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii