No SSO cookie

Prajitura cu nuci si bezea

Postat de

(0/ 0)

Complexitate Medie

Alte articole recomandate

  • Ingrediente

    Blatul:
    6 albusuri
    200 g zahar
    200 g nuci macinate
    100 g faina
    150 g unt
    o lingurita rom sau cognac
    o lamaie
    400 g gem acrisor de caise, maciese
    o lingurita zahar vanilat
    Crema:
    100 g unt
    100 g nuci macinate
    2 linguri cacao
    2 linguri rom sau cognac
    100 g zahar
    Glazura:
    6 galbenusuri
    150 g zahar
    o lingura rom sau cognac
    o lingura zahar vanilat
  • Mod de preparare

    Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul si romul. Se amesteca noua compozitie, pana cand devine tare din nou.  Se adauga untul topit si racit, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina amestecata cu nucile. Amestecati ingredientele si turnati compozitia intr-o tava tapetata si unsa. Coaceti-o la foc mediu, in cuptorul incalzit inainte. Nu deschideti cuptorul in primele 15 minute.

    Imediat dupa scoaterea tavii din cuptor, adaugati gemul intr-un strat uniform pe blat. Amestecati ingredientele pentru crema si adaugati-o peste stratul de gem. Pentru a fi mai unor de intins, tineti vasul cu crema la bain-marie cateva secunde. Puneti prajitura la rece. Amestecati cu mixerul ingredientele pentru glazura. Cand compozitia este omogena, turnati-o peste crema.

  • Mod de servire

    Dupa ce prajitura a stat la rece cateva minute,  se poate taia si servi. Se orneaza cu ciocolata rasa.


    Alte retete de prajituri:


    Prajitura nuci umplute


    Cornulete cu nuca


    Placinta cu mere si nuca

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.4838 :: 19.62MB