Pregatirea blatului incepe cu separarea galbenurilor de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si pe urma galbenusurile, impreuna c
Pregatirea blatului incepe cu separarea galbenurilor de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si pe urma galbenusurile, impreuna cu faina, praful de vanilie, cel de copt si nuca, si se amesteca usor ca sa nu se lasa albusul. Se tapeteaza cu unt si faina o tava si se toarna compozitia, dupa care se da la copt, ca orice blat. Se lasa sa se raceasca
Crema
Un pachet de unt se freaca bine cu zaharul, pina nu se mai simte zaharul in crema, se adauga pe rand galbenusurile, nesul si la urma nucile.
Daca blatul a crescut suficient, atunci se taie in doua pe orizontal, rezultand doua foi, care se umplu cu crema de mai sus. Daca nu a crescut destul, atunci crema se pune peste blat. Eu de obicei o pun peste blat, pentru ca fac prajiturile in tava mare, sa nu creasca prea mult, caci nu-mi plac cele mult prea inalte.
Peste crema se face o glazura rece de cacao. Eu am facut cam asa:
150 g zahar pudra, se amesteca cu doua, trei linguri de cacao si cu doua trei linguri de apa fierbinte, (sau mai multe, in functie de consistenta compozitiei), iar la urma se pun doua linguri de ulei, care o face mai elastica si ii da luciu.
Atunci cand frecati unt cu zahar, puteti pune citeva picaturi de apa fierbinte, face crema mai pufoasa si mai lucioasa, iar zaharul se topeste mai repede.
Eu nu am avut in casa destule nuci si am completat cu alune americane, crude, adica neprajite, a iesit super bune.
Se taie cuburi si se serveste.
Alte retete recomandate:
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura Raffaello1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmoratiScrie in calendar ca azi 24 nov sunt Sfanta ( mai zice ca si pe 23 ian sunt, bine ca doar 2 zile pe an ca intram la pareri...
Reteta de Tiramisu cu ciresataReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii