No SSO cookie

Prajitura cu piscoturi si crema de cocos

Postat de

(5/ 2)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      6 oua,
      2 linguri cacao,
      1 plic budinca de cocos,
      15 piscoturi,
      6 linguri faina,
      6 linguri zahar,
      praf de copt.
      lapte pentru budinca
    • Mod de preparare

      Separam 3 oua, galbenusurile le amestecam cu 3 linguri zahar, pe urma punem 3 linguri faina, 1 lingura cacao si 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie. Albusurile le batem spuma si le punem peste galbenusuri. Amestecam toata compozitia. Punem intr-o tava hartie de copt si turnam compozitia, dam tava la cuptor la foc mic. Procedam exact la fel si pentru al doilea blat. Intre timp pregatim budinca, dupa instructiunile de pe plic,si o lasam sa se raceasca. Asamblare prajitura. Punem un blat de prajitura,si in ungem cu jumatate din budinca. Peste punem un rand de piscoturi,peste care facem un sirop din jumatete pahar cu apa calduta si cateva linguri de zahar, udam piscoturi pana se inmoaie. Peste piscoturi punem restul de budinca. Si la sfarsit punem cel de al doilea blat.
    • Mod de servire

      Peste blat facem o glazura de ciocolata (eu am pus peste prajitura o
      glazura la plic, care s-a rupt toata cand am taiat feliile de
      prajitura). Prajitura este foarte gustoasa, iar daca nu va place budinca de cocos, puteti folosi alt tip de budinca. Reteta Prajitura cu piscoturi si crema de cocos a fost propusa de mimmmi pe forum culinar.ro

      Alte retete de prajituri gasiti aici:
      Prajitura ieftina cu cirese sau alte fructe,
      Tort cu fructe ,
      Tort diplomat cu fructe (cel mai rapid)
     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • mimmmi

      Ma bucur ca ti-a placut prajitura.Intr-adevar se poate face un blat mai mare taiat in doua,iar culoarea blatului depinde de ce cacaua folosesti.Eu am descoperit cacaoa Winny din Cora,care este foarte neagra.

      2010-10-08 la 10:45
    • vladina

      Am facut prajitura......e delicioasa..super reteta...dar am si cateva completari ca sa fie perfect...nu e nevoie sa imparti compozitia pentru blat in 2 ture...e munca inutila...amestecati toate ingredientele o data si pui in 2 tavi compozitia sau intr-o tava mare si o tai in jumatate...e mai simplu...in plus 2 ling cacao la blat e prea putin..am pus 4 si tot nu a iesit asa neagra ca in poza ta...apoi glazura...eu am facut-o:8 ling zahar pudra,1/2 pach margar si 4 ling cacao la foc mic-unsa calda

      2010-09-21 la 15:09
    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.4858 :: 19.67MB