Pentru deserturi aromate de toamna! Dovleacul vedeta prajiturilor!!
1.Se preapara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc.Se freaca un pic galbenusurile cu leiul apoi se incorporeaza in albusuri,se adauga si coaja rasa de lamaie si faina turnata in ploaie. Se coace blatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, cca. 20 min. la foc potrivit. Se scoate se desprinde de pe hartie apoi se taie in doua bucati egale.
2.Se prepara crema amestecand smantana bine cu zaharul pudra.Din miezul de dovleac copt in cuptor,se opreste cam o mana de cubulete restul se mixeaza pana obtinem un piure pufos care se incorporeaza in smantana.Se hidrateaza gelatina in apa rece apoi se topeste la bain marin si se toarna in fir subtire in crema.
3 Se aseaza prima jumatate de blat in tava mai mica apoi se toarna crema,se presara deasupra cubulete mici din miez de dovleaca copt in cuptor si se vine cu cealalta jumatate de blat,deasupra.Presam usor cu mana.
4.Se pune la fiert vinul cu zaharul,se adauga anasonul si se lasa sa dea in cateva clocote,sa se aromeze siropul.Se scot stelutele de anason si se fierb cubuletele de dovleac crud. Se lasa sa clocoteasca la foc domol cca.10 minute dupa care se strecoara siropul,se scurg bine cubuletele de dovleac.In sirop adaugam si Gelle-ul pe care l-am dizolvat cu un pic de apa.Se lasa sa clocoteasca usor apoi il turnam deasupra prajiturei,dupa ce am presarat intai cubuletele scurse de dovleac fiert.Se lasa la rece 2-3 ore apoi se taie [prajitura in forma dorita. Pentru o aroma mai puternica de anason,in loc de stelute putem presara un praf de anason macinat. Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataCiorbita de ''verisoare'' dulci cu legume pline de vitamine,intareste sistemul imunitar ( sper ca am zis un adevar,ramane de...
Ciorbita de perisoare cu amestec de legumeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii