Prajitura cu prune si blat crocant

Prajitura cu prune si blat crocant este o reteta de prajitura care se face foarte repede. Pentru a pregati aceasta reteta de desert cu prune aveti nevoie de faina, zahar, prune

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu prune si blat crocant

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 g faina
  • 400 g smantana
  • 4 oua
  • 300 g zahar pudra
  • 700 g prune
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de lingurita sare
  • Pentru blatul crocant:
  • 150 g faina
  • 100 g zahar tos
  • 100 g unt
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Prunele le-am taiat pe din doua si le-am pus deoparte.
Peste zaharul pudra am pus cele 400 g de smantana, am mixat totul bine, apoi am adaugat zaharul vanilat, sarea si apoi cele 4 oua. A urmat apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta am turnat-o intr-o tava.
Am dat prunele un pic prin faina apoi le-am asezat in aluatul din tava, am mai presarat putin zahar deasupra si am pus la cuptor.
Intre timp am pregatit blatul crocant: untul, faina, zaharul tos si o parte din fulgii de migdale i-am pus laolalta,
am amestecat repede totul cu mainile pana am obtinut niste firmituri din aluat. Dupa 15 minute, am scos tava din cuptor, apoi am presarat peste prajitura firmiturile de aluat, iar peste aluat mai aruncat o mana de fulgi de migdale, am dat totul la cuptor pana s-a rumenit blatul crocant.
Prunele se pot inlocui cu orice fruct care nu este foarte zemos.


Se serveste cand este rece, alaturi de fulgi de migdale si un ceai bun.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Prajiturele cu cocos si lamaie
Bucataras.RO

Prajiturele cu cocos si lamaie

Vegane...si irezistibile!

Prajiturele cu cocos si lamaie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola