No SSO cookie

Prajitura delicioasa cu branza si smantana

Postat de

(5/ 3)
Prajitura delicioasa cu branza si smantana

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Blat alb:
    4 oua, 120 g zahar, 100 g faina, 30 ml ulei, o lingurita praf de copt, un praf de sare, esenta de vanilie
    Blat cacao:
    4 oua, 120 g zahar, 75 g faina, 30 g cacao, esenta, un praf de sare, o lingurita praf de copt
    Crema de branza si smantana:
    500 g smantana, 400 g branza de vaci (Fagaras),100 g zahar pudra aromat, 2-3 plicuri zahar vanilat, 2 pliculete de gelatina
    Glazura:
    200 g zahar pudra, 100 g ciocolata de menaj, o lingura miere lichida, 100 g miez de nuca prajit si maruntit
  • Mod de preparare

    Preparare:
    1. Se prepara cele doua blaturi mixand albusurile(cate 4)cu un praf de sare apoi cu zaharul ,pana se intaresc.Se adauga si galbenusurile frecate putin cu uleiul apoi esenta si faina amestecata cu praful de copt(la blatul de cacao se amesteca cu faina si praful de copt si cacaoa).

    Se toarna aluaturile in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se dau la copt cca.20 de minute la foc potrivit. Se desprind de hartie dupa ce s-au racorit putin si se lasa sa se raceasca bine.

    2. Pentru crema amestecam smantana cu branzica si zaharul apoi adaugam geletina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin(fara a o fierbe), turnata in fir subtire.

    3. Se aseazaintr-o tava putin mai inalta blatul de cacao apoi se toarna crema de smantana, se aseaza deasupra blatul alb, presand usor cu mana.

    Deasupra se glazureaza cu ciocolata rasa si amestecata cu zaharul pudra si mierea de albine si apoi topite pe flacara mica a aragazului.

    Deasupra glazurei se presara miez de nuca prajit si maruntit.

    Reteta de prajitura cu smantana a fost propusa de ani67 pe forum culinar.

  • Mod de servire

    Prajitura delicioasa cu branza si smantana se lasa la frigider cel putin 2 ore, apoi se taie in forma dorita.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.4573 :: 19.68MB