No SSO cookie

Prajitura la metru

Postat de

(5/ 2)
Prajitura la metru

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Se fac 2 checuri astfel:-10 oua, 2 cani zahar, 2 cani faina, 5-6 linguri ulei, 2 linguri cacao, 50 g lapte.
    Crema:- 5 lingurite faina si o ceasca de lapte, 1 1/2 pachet unt, 300 g zahar pudra, esenta de rom
    Glazura cacao:- 5 linguri zahar, 3 linguri apa calda, 2-3 linguri cacao, 3 linguri ulei.
  • Mod de preparare

    La reteta asta de chec nu se pune apa ( iese mai fina fara apa). Se freaca ouale cu zaharul se pune uleiul, apoi faina si esenta de rom. Se imparte coca in doua ptr. 2 tavi. In prima tava se pune aluatul asa cum e, pentru checul alb, iar pentru a doua, in jumatatea ramasa de compozitie alba, se pun cele 50 g lapte in care s-au dizolvat cele 2 linguri de cacao si se amesteca bine.

    Crema:
    - 5 lingurite faina si o ceasca de lapte se pun la fiert pe ochi mic si se face o ciulama (poti folosi crema vanilie)
    1 1/2 pachet unt se freaca cu 300 g zahar pudra, se incorporeaza ciulamaua cu esenta rom.

    Glazura cacao:
    - 5 linguri zahar, 3 linguri apa calda, 2-3 linguri cacao, 3 linguri ulei.
    Se fierbe pe foc si se toarna fierbinte peste checurile recompuse.

    Se coc checurile, se taie felii si se recompune checul, dar cu felii intercalate (o felie alba, una neagra), lipindu-se cu crema, apoi glazura deasupra. Se raceste, se pune la frigider si se taie rece, cam pe diagonala (oblic).

  • Mod de servire

    Prajitura la metru se serveste rece.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.4860 :: 19.67MB