No SSO cookie

Prajitura Linzer

Postat de

(5/ 1)
Prajitura Linzer

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    Aluat:
    150 g unt
    150 g zahar
    2 oua
    100 g smantana
    1 praf de copt
    500 g faina
    un praf sare
    esenta de vanilie
    Umplutura:
    4 linguri dulceata de capsuni
    1 lingura dulceata de mure
    uns
    1 ou
  • Mod de preparare

    Amestecam untul cu zaharul si smantana, apoi adaugam ouale cu esenta.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si le incorporam. Cand am terminat cu faina impartim aluatul in 2 bucati (o bucata sa fie un sfert cat cealalta bucata). Asezam bucata mai mare intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu (acolo zicea sa ungem tava cu ulei dar eu am pus folie). Deasupra adaugam dulceata (amestecate cele 2 feluri de dulceata) si o intindem usor pe toata suprafata cu o lingurita.
    Intindem bucatica de aluat ramasa pe masa de lucru si o taiem fasii de 1 cm. Le punem peste dulceata formand un grilaj. Terminam de facut grilajul si il ungem cu oul batut.
    Dam la cuptor pana se incepe sa se rumeneasca deasupra. O scoatem de la cuptor si o lasam sa se raceasca.
    La sfarsit o pudram cu zahar pudra

    * Reteta am luat-o de pe alt site numit licutamarin.blogspot.ro doar ca e putin modificata de mine. Mi-ar fi util un mixer de mana ca sa pot amesteca mai repede si bine ingredientele..

  • Mod de servire

    Prajitura Linzer se serveste rece, pudrata cu zahar pudra.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.9197 :: 19.66MB