No SSO cookie

Prajitura Marlenka

Postat de

(0/ 0)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    70 dkg faina
    1 lingura bicarbonat de sodiu
    10 dkg unt
    25 dkg zahar pudra
    2 oua
    1 lingurita otet
    2 linguri miere
    1,5 dl lapte
    Pentru crema:
    30 dkg unt
    45 dkg lapte gros
    10 dkg nuca macinata
    Aroma de rom

    Pentru decor:
    cacao
  • Mod de preparare

    Turnam faina intr-un vas adanc, adaugam bicarbonatul de sodiu si sfaramam untul. Adaugam zaharul pudra, ouale batute, otetul si mierea. Framamntam bine, intre timp incorporam laptele. Obtinem un aluat usor de intins pe care il impartim in 6 parti. Intindem aluatul pe hartie de copt presarata cu faina si il punem pe tava intoarsa. Il coacem in cuptorul pre-incalzit 5-8 minute. Coacem astfel 6 foi si le lasam la racit. Pentru crema ingrosam laptele la foc mic. Frecam untul, adaugam laptele, nucile maruntite si romul diluat in putina apa. Punem prima foaie pe o suprafata si turnam 1/6 din crema. Pozitionam deasupra a doua foaie si turnam din nou crema si continuam tot asa. Pe ultima foaie ungem crema si presaram cu praf de cacao.
  • Mod de servire

    Alte retete de prajituri recomandate

    Fursecuri
    Prajitura cu mere
    Placinta cu branza




 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.4849 :: 19.62MB