No SSO cookie

Prajitura MIMOZA

Postat de

(0/ 0)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      PENTRU FOI:
      500 g faina;
      200 g unt,margarina sau untura;
      100 g zahar praf;
      1/2 pachet praf de copt (o lingurita);
      3 galbenusuri;
      zahar vanilat,coaja rasa de lamaie;
      smantana sau iaurt,cat cere aluatul,cam 3 Lg (linguri);

      CREMA:
      200 g unt;
      200 g zahar praf;
      1 ceasca lapte caldut;
      4 Lg faina;
      unt cat o nuca;
      sucul si coaja rasa de la o lamaie;
      zahar vanilat;
      1 borcan gem de visine,macese sau caise,acrisor sa fie.
    • Mod de preparare

      FOILE: se framanta ingredientele ptr foi, dupa care aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale. se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiunea dorita si foaia se coace pe dosul tavii,pe hartie de copt,rezultand 4 foi.cuptorul trebuie sa fie incins la inceput,dupa care se lasa focul la mediu spre mic.timpul de coacere este de 15 minute,foaia trebuind sa ramana alba la culoare si nu bronzata. CREMA: se freaca untul spuma apoi se adauga zaharul praf. cele 4 linguri de faina se freaca cu putin lapte rece ptr a obtine o pasta dupa care se adauga in restul de lapte si se fierbe la foc mic,amestecand mereu,pana se leaga crema,adaugandu-se si unt cat o nuca in aceasta crema.dupa care se lasa sa se raceasca.apoi se amesteca cu untul frecat spuma cu zaharul,zahar vanilat,zeama si coaja de la o lamaie. prima foaie se unge cu jumatate din gem,se pune a doua foaie care se unge cu toata crema ,se pune apoi a 3-a foaie care se unge cu restul de gem si in sfarsit ultima foaie,care se pudreaza cu zahar praf si vanilat. prajitura astfel construita se lasa pana a 2-a zi,la temperatura camerei,acoperita cu o folie,ca sa se inmoaie foile.
    • Mod de servire

      Pofta buna!

      Reteta Prajitura MIMOZA propusa de pansy

      Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.6297 :: 19.67MB