Prajitura OPERA, migdale, cioco, cafea

O prajitura ce iti va desfata simturile pur si simplu. Prajitura Opera se topeste in gura datorita blatului de migdale, ce se imbina perfect cu aromele de ciocolata si cafea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura OPERA, migdale, cioco, cafea

Ingrediente

  • 1. blat migdale:
  • (4 foi in tava de 30x30cm)
  • 10 albusuri
  • 220g zahar
  • 110g migdale macinate fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • 140g faina
  • 4 oua
  • 2.crema englezeasca:
  • 240 ml lapte
  • 90g zahar
  • 3 galbenusuri
  • esenta vanilie
  • 3.crema bavareza:
  • 5 g gelatina dizolvata in 1 lingura de apa
  • 170g ciocolata amaruie
  • 1/2 cana crema englezeasca (de mai sus) - cana de 240ml
  • 360 ml smantana pt. frisca
  • 4. crema-cafea:
  • 25g apa
  • 140g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 225g unt moale
  • 1 lingura plina de ness dizolvata in 1 lingura apa fierbinte
  • 5. ganache:
  • 170g ciocolata amaruie
  • 140 ml smantana pt. frisca
  • 6. sirop aromat:
  • 100g zahar
  • 100g apa
  • 1 lingura rom.

Mod de preparare

1. Am facut un merengue din albusuri si 1/2 din cantitatea de zahar; ouale intregi le-am batut cu restul de zahar pana au devenit o crema deschisa la culoare si si-au dublat volumul. Peste ele am adaugat 1/2 din merengue si faina, praful de copt si migdalele macinate pe care, in prealabil, le cernusem impreuna. Am adaugat si restul de merengue si-am amestecat usor. Am impartit in 4 si in cuptorul incins la 200 C am copt cate o foaie in tava cu hartie de copt, pentru 8 minute.

2.Am mixat putin galbenusurile. Laptele l-am pus pe foc cu zaharul; cand aproape sa dea in clocot l-am turnat usor, amestecand continuu peste galbenusuri. Am readus totul in cratita si-am tinut pe foc, amestecand, pana s-a legat crema.

Recomandare: e bine sa se faca pe baie de aburi, ca sa nu se "branzeasca" crema. Am lasat putin sa se raceasca si-am adaugat esenta de vanilie.

3.In crema englezeasca calda am adaugat gelatina dizolvata si-am amestecat pana la omogenizarea completa. Am topit cioco pe baie de apa si peste ea am turnat crema englezeasca. Am batut smantana pana a devenit ca o crema groasa, nu pana la frisca si-am turnat, amestecand peste amestecul de ciocolata. Am pus-o la frigider.

4.Din apa si zahar am facut sirop. Galbenusurile le-am batut pana si-au dublat volumul. Peste ele am turnat usor si amestecand continuu siropul fierbinte. Am mixat pana s-a racit complet compozitia. Peste ea am adaugat untul, putin cate putin mixand continuu. Am adaugat si ness-ul dizolvat si-am dat la frigider.

5.Am incalzit smantana si-am turnat-o fierbinte peste ciocolata rasa. Am amestecat pana s-a dizolvat cioco complet si s-a omogenizat bine compozitia.

6.Am facut un sirop din apa si zahar la care am adaugat romul.

Asamblarea prajiturii Opera

3

BLAT uns cu sirop, 1/2 din crema-cafea, BLAT uns cu sirop, crema bavareza, BLAT uns cu sirop, 1/2 din ganache, BLAT uns cu sirop, restul de crema-cafea am pus la congelator pt. 30 min. dupa care am intins peste crema-cafea restul de ganache si-am pus din nou la congelator pt. 15 min.

Am taiat, cu cutitul inmuiat de fiecare data in apa fierbinte si sters bine. Daca doriti puteti sa faceti din ciocolata topita cate o nota muzicala pe fiecare felie de prajitura.


Prajitura Opera se pastreaza la frigider si se serveste la temperatura camerei.

Pofta buna! Reteta Prajitura OPERA a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!