Prajitura Televizor

Prajitura televizor (TV) este o reteta delicioasa, in care se imbina cacao cu vanilia intr-o armonie perfecta. Puteti sa va jucati in combinatii, sa faceti 1 blat de vanilie si doua tipuri de creme, sau invers.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Televizor

Ingrediente

  • Ingrediente crema:
  • - 200 ml lapte
  • - 4ls faina
  • - 250g unt
  • - 250g zahar
  • - rom
  • vanilie lamiie
  • dupa preferita
  • Ingrediente blat alb:
  • - 4 oua
  • - 4ls apa
  • - 8ls zahar
  • - 8ls faina
  • - 1 pac. praf copt
  • Ingrediente blaturi (2 buc) cacao:
  • - 250g faina
  • - 5 oua
  • - 120g unt
  • - 120g zahar
  • - 150ml lapte
  • - 3lc cacao
  • - 1 pac. Bicarbonat(14g)
  • Supliment:
  • - 100g marmelada dupa preferinta (poate fii si mai multa
  • eu am uns doar un blat)
  • - 100ml suc de fructe
  • lapte
  • lapte cu arome
  • lichior(pt. stropit blaturile)

Mod de preparare

Mod preparare crema:

Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pina devine precum budinca, dupa care se pune la racit. Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina-lapte sa racit se mixeaza cu amestecul de unt-zahar si se pune la rece pina foile prajituri sint gata preparate.

Mod preparare blat alb:

Ouale se separa,iar albusurile se bat spuma cu zaharul si apa,iar mai departe se adaoga treptat galbenusurile
si faina amestecata cu praful de copt.
Totul se toarna intr-o tava de 25/35cm.
in prealabil tapetata cuhirtie de copt.
Se coace in cuptorul deja incins la o temp. de 180C,ca.20-25 min.
Se scoate si se pune la racit.

Mod preparare blaturi (2 buc) cacao:

Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa si alternativ cu faina si laptele. La sfirsit se adaoga albusurile batute spuma si compozitia se imparte in doua parti din care se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.
La o temp. De 180�C ca. 20-25 min.

Asamblare prajitura televizor:

1.Blat maro stropit cu suc de fructe,lapte sau lichior,
2.Jumatate din crema racita se intinde uniform urmata de,
3.Blatul alb stropt cu suc de fructe,etc.
4.Marmelada dupa preferinta,
5.A doua jum. din cant de crema la fel intinsa uniform,
6.Blat maro stropit cu suc de fructe,etc.

TIP.
Pentru decor se poate inmuia intr-o punga de plastic, introdusa intr-un vas cu apa fierbinte, pina se inmoaie 40g ciocolata alba.
Se taie foarte atent un coltisor foarte mic la coltul pungi si se fac gratii deasupra prajituri.
LEGENDA:
ls- lingura supa
lc- lingura cafea sau ceai


Dupa ce s-a racit, prajitura televizor se serveste taiata felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Bucataras.RO

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

reteta romaneasca Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc....

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!