No SSO cookie

Profiterol cu ciocolata

Postat de

(5/ 3)
Profiterol cu ciocolata

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    -4 oua
    -o cana si jumatate de faina
    -100 g unt
    -2 linguri de zahar
    -un praf de sare
    Pentru crema:
    -3 galbenusuri
    -3 linguri de cacao
    -2 linguri de faina
    -2 cani si jumatate de lapte
    -100 g ciocolata
    -1 lingurita de esenta de rom
    -500 g inghetata de vanilie
    -400 g frisca
  • Mod de preparare

    Se pregateste aluatul la fel ca pentru reteta precedenta. Se pune o cana de apa la fiert cu untul si un praf de sare, adaugand si doua linguri de zahar. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina dintr-o data si se amesteca incontinuu, pana cand compozitia se dezlipeste de pe vas. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza ouale si se pun, cu ajutorul unei lingurite, gramajoare intr-o tava neunsa. Se coc la foc potrivit.

    Zaharul, cele trei linguri de cacao, ouale, faina si laptele se amesteca bine si se fierb in baie de aburi. Cand crema s-a ingrosat, se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana cand aceasta se topeste. Se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui sprit se umplu gogoselele din aluat oparit.

  • Mod de servire

    Profiterolul cu crema de ciocolata se serveste alaturi de inghetata de vanilie si sos de ciocolata.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.4907 :: 19.68MB