Rulada cu dulceata de casa este un dulce delicios, care se face foarte repede si in care puteti folosi orice fel de dulceata facuta in casa.
Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mai mare batem albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul lingura cu lingura, pana se termina. Mixam bine sa nu se simta zaharul in albus. Adaugam galbenusurile, uleiul, praful de sare si omogenizam cu o lingura. Turnam faina in ploaie si amestecam cu o lingura de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o tava, apoi turnam compozitia si nivelam usor. Dam la cuptor la foc mic. Scoatem tava si rulam intr-un prosop umed, eu am rulat direct in hartia de copt. Lasam sa se raceasca bine, apoi umplem rulada cu dulceata dupa preferinta.
Rulada cu dulceata de casa se serveste rece, cu zahar pudra presarat pe deasupra.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataPrăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de...
Prajitura cu gem de prune si aluat razuitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii