Rulada de ciocolata

Rulada de ciocolata este cu siguranta un desert care va fi pe gustul tuturor. Este o rulada de ciocolata umpluta cu crema de fructe de padure, combinatia perfecta pentru o clipa de rasfat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rulada de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 galbenus
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura amidon
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri apa fierbinte
  • un varf de sare
  • Crema de fructe de padure:
  • 200 g branza-crema (gen philadelphia)
  • 4 linguri sirop fructe de padure
  • 2 linguri gem fructe de padure
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 g gelatina glazura de ciocolata

Mod de preparare

Rulada de ciocolata este cu siguranta un desert care va fi pe gustul tuturor. Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar, iar apoi se adauga compozitia formata din amestecarea apei fierbinti cu cacao. Separat se amesteca faina cu amidonul si sarea. Apoi se amesteca usor toate ingredientele. Compozitia se intinde pe hartie de copt (am folosit tava standard pentru cuptor) si se coace 10-15 minute in cuptor incins la 175 grade. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata.

Blatul fierbinte se intoarce cu fata pe o alta bucata de hartie de copt. Se stropeste cu putina apa hartia pe care s-a copt blatul si se va desprinde usor. Blatul cald se ruleaza neumplut in hartia nou-pusa si se lasa sa se raceasca. Cand e rece, se intinde crema si se ruleaza strans, apoi se da la frigider cam 30 minute, dupa care rulada poate fi ornata.

Crema de fructe de padure: Gelatina se pune la umflat cu 2 linguri de apa. Apoi se topeste pe baie de aburi fara sa se fiarba! Restul ingredientelor se amesteca, iar la sfarsit se adauga gelatina topita. Compozitia se pune la frigider 15 minute. Apoi se intinde pe blatul rece si se ruleaza strans.


Se stropesete deasupra cu glazura de ciocolata. Reteta Rulada de ciocolata a fost propusa de seima pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Prajitura marmorata cu visine
Bucataras.RO

Prajitura marmorata cu visine

O prajitura buna de sezon si pentru ca ne plac visinele!

Prajitura marmorata cu visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!