No SSO cookie

Scoici

Postat de

(0/ 0)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    4 galbenusuri, 200 g smantana, 50 ml de apa, o lingura de untura, 500-600 g faina, sare si 1 pachet de margarina,Crema :4 albusuri,300 g zahar , zeama de la o lamaie,nuca saucubulete de rahat.
  • Mod de preparare

    Pentru scoici se face un aluat potrivit, care se imparte in cinci parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul si se stropeste cu cate 50 g margarina topita, dupa care se lasa timp de 2 ore la rece sau de seara pana dimineata. Crema - 4 albusuri si 300 g zahar se bat bezea, impreuna cu zeama de la o lamaie. Se intinde foaie si se taie sub forma de patrate, ca la coltunasi. Pe mijlocul patratului, se pune cate o lingurita de bezea si o bucatica de nuca sau un cubulet de rahat. Se unesc colturile laterale si se da forma unei barcute sau scoici.

  • Mod de servire

    Scoicile se pot servi reci.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.9357 :: 19.65MB