Tarta cu visine si crema aromata

Tarta cu visine si crema aromata este racoritoare, delicioasa, o reteta de tarta perfecta pentru a scoate in valoare aroma visinelor.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu visine si crema aromata

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta aveti nevoie de:
  • 250 gr faina 00
  • 50 gr zahar pudra
  • 125 gr unt
  • la temperatura camerei taiat cuburi
  • 1 ou batut usor
  • 1 vf de praf de copt (il amestecati in faina
  • in acest caz praful de copt se pune pt a fragezi aluatul nu a-l face
  • sa creasca))
  • coaja de  lamaie (sau alte arome: coaja de portocala
  • scortisoara
  • vanilie etc)
  • putin lapte (cam 2 linguri)
  •  
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 3 oua si 2 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 90 g amidon
  • cateva cuisoare
  • o bucatica nucsoara si/sau scortisoara (nu praf)
  • o steluta de anason
  • sau alte condimente...
  • coaja de la o lamaie
  • 700 g visine proaspete/ conservate ( sau alte fructe rosii)
  • 1 pliculet tort-gelee rosu (gelatina-glazura)

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea aluatului pentru tarta cu visine:

Intr-un castron cerneti faina si zaharul pudra, puneti deasupra untul si cu varful degetelor incepeti sa framantati usor pana obtineti consistenta pesmetului. Puneti coaja de lamaie (sau alta aroma) si amestecati bine, apoi adaugati ouale si laptele si alestecati atat cat sa puteti face o bila din aluat, nu framantati mai mult! Inveliti aluatul intr-o folie si dati la frigider cel putin 1/2 ora.

Intindeti o foaie pe care o asezati apoi intr-o tava rotunda de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasati putin din marginile aluatului. Intepati blatul si asezati deasupra o bucata de hartie de copt sau folie de aluminiu peste care puneti o greutate (boabe de fasole, orez etc).  Coaceti blatul la cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 20 minute apoi indepartati hartia de copt si greutatea si mai coaceti timp de 25-30 min la 160 gr, in partea inferioara a cuptorului, pana cand blatul se aureste. Cand e racit cu o foarfeca sau un cutit de paine taiati cu grija marginile ramase.

Intre timp preparati crema pentru tarta:

Dati la fiert intr-o cratita cu capac 3/4 din cantitatea de lapte impreuna cu coaja de lamaie, condimentele si untul.

Cand laptele fierbe stingeti focul si lasati acoperit. Separat dizolvati amidonul cu restul de lapte. Bateti ouale si galbenusurile, incorporati zaharul si mai bateti, apoi turnati in fir laptele fierbinte mestecand energic pentru ca sa nu apara cocoloase. La sfarsit incorporati amidonul dizolvat si puneti pe foc amestecand continuu. Cand crema se leaga si cade greu de pe lingura (la primele clocote) stingeti focul si turnati-o intr-o tava de metal pentru a se raci mai repede.

Cand crema e rece puneti-o intr-un posh si umpleti blatul (mai inalt spre margini si mai jos in mijloc). In mijloc puneti fructele scurse de suc. Preparati gelatina glazura si turnati-i peste fructe. Gata!

Reteta de tarta cu visine si crema aromata a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.


Serviti tarta cu visine si crema oricand va este pofta de ceva bun cu fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere
Bucataras.RO

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

Imi place sa pregatesc pancakes fie pentru micul-dejun, fie cand am pofta de ceva dulce si rapid. Le servesc cu mare placere...

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola