Tarta cu inghetata si fructe proaspete este un desert delicios de vara. Foarte usor de preparat, poate fi adaptata cu usurinta dupa gusturile fiecaruia.
Blatul de tarta se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu siropul forma din zahar si rom, dupa care se umple uniform cu inghetata de fructe sau vanilie.
Blatul astfel pregatit, se pune la congelator pana in momentul servirii. intre timp se pregatesc fructele. Se curata merele de casuta de samburi si se taie cubulete sau felii subtiri. Se procedeaza la fel cu restul fructelor. daca sunt proaspete, s eindeparteaza samburii sau coaja, iar daca sunt din compot, se scurg de zeama, dupa care fructele sunt taiate bucatele sau felii subtiri. Exact in momentul servirii, se aseaza deasupra tartei, avand grija sa fie frumos distribuite pe toata suprafata prajiturii.
Tarta cu inghetata si fructe proaspete se serveste imediat pentru a nu se decongela inghetata.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataPrăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de...
Prajitura cu gem de prune si aluat razuitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii