No SSO cookie

Tarta de post cu mere

Postat de

(0/ 0)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    600 g mere
    400 g zahar
    200 g faina
    1 praf de copt
    200 g margarina
    100 g miez de nuca
    50 g cacao
    400 ml apa
    scortisoara
    zeama de lamaie
  • Mod de preparare

    Merele se curata de coaja, apoi se rad, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie. Se freaca 150 g margarina cu 200 g zahar, se adauga miezul de nuca macinata, faina, praful de copt si scortisoara. Se amesteca bine, pana se obtine o pasta omogena. Se unge o forma de tarta cu margarina, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Intre timp, se fierbe restul de zahar cu cacaua si cu 400 ml apa, pe foc mic, pana se obtine un sirop bine legat. Se scoate tarta din cuptor, se pune pe un ptatou termorezistent si se toarna siropul peste ea. Inainte de a servi, se da tarta din nou la cuptor, cateva minute, pentru a absorbi tot siropul.
  • Mod de servire


    Se serveste calda.

    Alte retete recomandate:
    Tort diplomat cu capsuni
    Prajituri simple
    Ciocolata de casa
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.4379 :: 19.62MB