Napolitanele cu miere si nuci este o reteta rapida si delicioasa cu foi de napolitane. Se prepara rapid si pofta de dulce dispare :).
Se pun mierea si zaharul la foc mic si se amesteca bine, pana se topeste zaharul. Se adauga apoi nucile tocate marunt, romul, cacaua si se amesteca, fara sa dea in clocot. Se ung apoi foile de napolitane cu amestecul, se suprapun pe un platou si se asaza peste ele o greutate care sa le preseze. Se lasa la rece cateva ore, apoi se taie in romburi sau patratele.
Napolitanele cu miere si nuci se pot servi dupa ce au stat in prealabil la rece.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit
Tartelete cu branza si cimbru verdeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii