Pere cu glazura de ciocolata si migdale

Se feliaza para. De partea mai ingusta, apropiata de codita, nu este nevoie, se pune la o parte. Din mijloc se scot samburii.Cuptorul se preincalzeste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 para
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 10 g ciocolata de menaj
  • 5 g de unt
  • 5 felii de migdale
  • dupa gust

Mod de preparare

Se feliaza para. De partea mai ingusta, apropiata de codita, nu este nevoie, se pune la o parte. Din mijloc se scot samburii.Cuptorul se preincalzeste la 120 de grade. Intr-un bol se amesteca zaharul pudra si scortisoara. Ambele parti a feliilor de fructe se trec prin amestec, apoi se reface forma initiala al fructului. Intr-o tava se pune hartie de copt si se aseaza in ea para si se coace timp de 15-20 de minute, dupa care se opreste cuptorul si se lasa sa raceasca para in el. Se scoate pe o farfurie si se pune in frigider minim 12 ore. In acest timp zaharul topit are vreme sa se intareasca si sa lege partile de para. Ciocolata se topeste deasupra aburilor cu un pic de unt. Para se taie in cuburi de forma unui mignon si se toarna peste ea ciocolata topita. (Turnurile de pere se taie dupa racire ca asa nu vor aluneca feliile de para. Se poate lasa si forma originala). Peste cateva minute se orneaza cu feliile de migdale. Pana la servire se tine in frigider.
Alte retete dulciuri recomandate

Spuma de capsuni

Ciocolata de casa

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Prajitura marmorata cu visine
Bucataras.RO

Prajitura marmorata cu visine

O prajitura buna de sezon si pentru ca ne plac visinele!

Prajitura marmorata cu visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!