Creme caramel

1. Pentru caramel se topesc la foc moale 100 g zahar, se inglobeaza 2 linguri de apa si sucul de lamaie. 2. Se lasa sa se fiarba pana se obtine un car

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175 g zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 1/2 lingurita miez de vanilie
  • 2 oua
  • 4 galbenusuri
  • 600 g capsuni
  • 3 lingurite zahar pudra

Mod de preparare

1. Pentru caramel se topesc la foc moale 100 g zahar, se inglobeaza 2 linguri de apa si sucul de lamaie.

2. Se lasa sa se fiarba pana se obtine un caramel brun deschis; se tapeaza cu el 6 forme mici termorezistente.

3. Se incinge cuptorul la 170 °C.

4. Se da in fiert laptele cu frisca si miez de vanilie.

5. Se amesteca separat ouale cu galbenusuri si 75 g zahar; se inglobeaza incet laptele fierbinte si apoi se trece totul printr-o sita.

6. Se indeparteaza spuma si se toarna in forme compozitia.

7. Formele se asaza intr-o forma de sufleu mare si se toarna apa astfel incat formele sa stea in apa 2/3.

8. Se acopera formele cu folie de aluminiu si se coc la cuptor cca 30 min.

9. Crema de zahar ars se da la frigider peste noapte.

10. Se taie capsunile jumatati sau sferturi, in functie de marime.

11. Se paseaza 200 g capsuni cu zahar pudra.

12. Se asaza pe crema de zahar ars, cu restul de capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Perisoare cu sos de rosii si ciuperci
Bucataras.RO

Perisoare cu sos de rosii si ciuperci

O mancare satioasa si gustoasa.

Perisoare cu sos de rosii si ciuperci
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola