O tarta delicioasa ce se poate face si cu alte tipuri de umpluturi.
Am cernut faina intr-un castron impreuna cu praful de copt. Am pus oul, zaharul si untul si am inceput sa framant adaugand apa treptat. In functie de faina, putem reduce sau mari cantitatea de apa.
Trebuie sa ne iasa un aluat potrivit de tare. Am invelit aluatul intr-o folie si l-am pus in frigider aproximativ o ora.
Dovleacul l-am avut la congelator ramas de la o placinta preparata anterior. Am luat 2/3 din aluat si l-am intins pe o folie de plasic, apoi l-am "rasturnat" in tava de tarta (diametrul 24 cm) unsa cu unt. Am presat usor aluatul si pe peretii tavii si am taiat surplusul. Am pus umplutura de dovleac si am netezit-o.
Am intins si restul de aluat tot pe o folie, apoi l-am taiat fasii cu o rola si am facut un grilaj deasupra dovleacului.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 de minute. Cand s-a racit, am scos tarta usor din tava si am portionat-o. Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castanePrajitura Rudi cu afine este usor de facut si foarte gustoasa!
Desert prajitura Rudi cu afineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii