Tort de turta dulce

Intr-un castron mare se freaca spuma galbenusurile, mierea si zaharul Se adauga apa calduta, coaja de lamaie, mirodeniile, romul, praful de copt si l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 300 gr miere
  • 1 praf de copt
  • 400 gr faina
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri rom
  • 1 lingura scortisoara
  • 5 cuisoare pisate
  • 1 lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 gr unt
  • 5 linguri miere
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri rom
  • Pentru glazura:
  • 90 gr zahar pudra
  • 1 lingura rom
  • 1 lingura apa

Mod de preparare

Intr-un castron mare se freaca spuma galbenusurile, mierea si zaharul Se adauga apa calduta, coaja de lamaie, mirodeniile, romul, praful de copt si lamaia. Se amesteca. La sfarsit se pun albusurile batute spuma tare si se inglobeaza usor. Se pune compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina si se coace 40 de minute, la foc moderat. Se scoate forma din cuptor, se lasa la racit si apoi se taie blatul in trei foi. Intr-un vas se freaca foarte bine mierea, romul si cacaua. Se pune vasul pe foc mic si se amesteca mereu pana se leaga crema. Se ia de pe foc, se amesteca pana se raceste si apoi se inglobeaza, pe rand, galbenusurile. Se freaca untul spuma si se incorporeaza, cate putin, in crema de galbenusuri. Se face glazura. Zaharul pudra se amesteca cu apa calda, se bate bine si apoi se adauga romul. Se freaca amestecul pana ce glazura se leaga si devine stralucitoare. Blaturile se ung cu crema, se pun unele peste altele si deasupra se toarna glazura.

La un ceai cald cu ghumbir merge de minune. Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Prajitura alba ca zapada

Prajitura Negresa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Tartelete cu branza si cimbru verde
Bucataras.RO

Tartelete cu branza si cimbru verde

Aceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit

Tartelete cu branza si cimbru verde
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!