No SSO cookie

Blat de tort cu ciocolata

Postat de

(5/ 1)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    7-8 oua,
    200 gr zahar,
    250 gr faina,
    100 gr ciocolata sau 50 gr cacao,
    20 ml ulei,
    1 lingura apa
  • Mod de preparare

    Galbenusurile se amesteca cu 2 treimi din cantitatea de zahar, cu o lingura de apa si una de ulei. Se freaca bine compozitia, apoi se adauga peste ele albusurile batute cu restul de zahar si faina in care s-a amestecat cacao. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt.
    Se introduce in cuptor si se lasa la copt, la foc potrivit.

    Sfaturi pentru a obtine un blat de tort perfect:

    Ca sa obtii un blat de tort uniform inainte sa bagi tava la cuptor bate-o de blatul de bucatarie pana se formeaza niste bule la suprafata - asta inseamna ca surplusul de aer a iesit iar blatul se va coace uniform, fara cocoasa.
    Daca ai un cuptor care arde tot ce prinde, pune o tava la baza cuptorului astfel incat flacara sa nu bata direct pe tava in care se coace blatul de tort.
  • Mod de servire

    Blatul de tort astfel preparat se umple cu diferite creme, dupa preferinta, si se foloseste la diferite retete de prajituri.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2908 :: 19.66MB