Blat: Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul treptat si apoi galbenusurile si la sfarsit faina si praful de copt,1 esenta de vanilie Crema: S
Blat:
Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul treptat si apoi galbenusurile si la sfarsit faina si praful de copt,1 esenta de vanilie
Crema: Se spala lamaia (o lamaie si jumatate) se fierbe in apa, taiata felii subtiri pe lungime, dupa care se adauga zaharul - 150 gr zahar( se scot lamaile)
Se pune gelatina la inmuiat 10 min in apa si apoi o topesti la bain marin
-1 lamaie rasa si stoarsa
Intr-un vas se freaca galbenusurile cu 250 gr zahar, se adauga iaurtul, frisca, gelatina, siropul de lamaie, coaja si zeama de lamaie
La final se bat albusuile si se adauga la crema.
Siropul se foloseste pentru insiroparea blatului de tort.
Se pune celofan intr-o cratita si se pune1/3 din crema. Se insiropeaza primul strat de blat si se pune crema, apoi cel de-al doilea strat de crema.
Pentru ornat: frisca
Se lasa o noapte la figider
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit
Tartelete cu branza si cimbru verdeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii