Reteta de Dobos in stil italian este o reteta deosebita de prajitura de casa. Acest fel de prajitura este o reusita imbinare a traditionalului desert italian Panna cotta cu dobosul pe care il stim noi. Retetea se pregateste in t
Acest fel de prajitura este o reusita imbinare a traditionalului desert italian Panna cotta cu dobosul pe care il stim noi. Retetea se pregateste in trei etape dupa cum urmeaza:
1. BLAT DE CAFEA
Untul se taie bucatele si se mixeaza pana la o consistenta spumoasa. Moment in care se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi cafeaua solubila. Se adauga pe rand ouale, dupa fiecare ou se bate aproximativ 1/2minuit. Se adauga faina si praful de copt. Compozitia rezultata se imparte in 5 parti egale si se coace in forma tapetata cu hartie de copt in cuptorul incins la 160°C timp de 12-15minute (in functie de cuptor). Eu am copt in tava dreptunghiulara si apoi am decupat blaturile rotunde Blatul nu trebuie sa aiba mai mult de 0.5-1cm inaltime. Eu am mai facut jumatate de compozitie pt ca voiam sa fie tortul mai inalt si-mi trebuia si "material" pentru capitonarea peretilor formei de tort.
2.PANNA COTTA
Intr-o craticioara puneti frisca lichida si batonul despicat pe lung. Adaugati coaja de lamaie si zaharul (daca folositi frisca indulcita nu mai adaugati zaharul, va iesi prea dulce). Puneti frisca pe foc si fierbeti 12-15minute dupa care dati-o deoparte si strecurati-o, cat este inca fierbinte adaugati-i gelatina inmuiata in prealabil apa rece. Apoi dati la frigider sa se inchege.
3. ASAMBLAREA TORTULUI Faceti un caffè coretto (adica cafea indulcita) la care adaugati o lingurita - doua de brandy). Acesta va fi siropul cu care veti insiropa blaturile. Puneti in forma(18cm) de tort pregatita cu folie transparenta primul blat. Imbracati si peretii formei si insiropati din belsug. Puneti deasupra blatului doua-trei linguri de panna cotta. Procedati in acest fel blat-panna cotta, blat-panna cotta pana sus. Daca doriti un tort in forma de 18cm mai inaltut atunci e musai sa faceti panna cotta mai multa, mariti cantitatea la 1 l.
Introduceti tortul Dobos in stil italian la frigider peste noapte, dupa ce il scoateti din frigider ungeti cu unt si decorati cum va place.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciLimoncello de casa ce poate fi consumat atat ca aperitiv cat si digestiv
Reteta Limoncello - lichior de lamaiO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii