Tort cu branza si frisca

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Margi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu branza si frisca

Ingrediente

  • 3 oua galbenusul si albusul despartite
  • 150 g zahar
  • 75 g faina alba
  • 75 g amidon
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • Umplutura de brinza/frisca:
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 1 kg de brinza de vaci (Quark
  • Speisequark)
  • zeama de la o lamiie
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 2 linguritze de cognac (eu nu am pus)
  • 10 foi de gelatina alba
  • 500 ml frisca lichida(ar veni 2 1/2 cutii/pahare)
  • gem(gelee) de orice
  • eu am pus de caise

Mod de preparare

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal.

2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Marginea ramine asa, fara nimic!

3. Ptr. aluat deci, despartim cele trei oua, cu mixerul batem albusurile pina devin foarte tari. Adaugam incet, incet zaharul, amestecam pina spuma de albus incepe sa luceasca.

Apoi adaugam un galbenus dupa altul, nu uitam nici acum sa amestecam mai departe cu mixerul pina ce totul este omogen.

4. Amestecam faina, amidonul si praful de copt, adaugam la maglavaisul rezultat din ouale batute.

5. Amestecam tot cu mixerul dar pe treapta cea mai mica.

Punem in forma si lasam 20-25 de min. la temp sus mentionata. Se poate incerca cu o scobitoare, daca este copt.

Lasam blatul sa raceasca in forma, abia atunci scoatem.

6. Ptr. umplutura de brinza punem cele 10 foi de gelatina ptr. macar 10 minute in apa rece, in asa fel ca sa fie acoperite in intregime.

7. Intre timp despartim 4 oua. De albusuri nu o sa avem nevoie, ele se pot pastra citeva zile in frigider. Cele 4 galbenusuri, pachetul de zahar vanilat si zaharul pudra vin batute cu mixerul pina devin o masa mai groasa. Adaugam brinza, coaja rasa de lamiie, sucul de lamiie si cognacul.

8. Gelatina o stoarcem si incalzim pina se topeste, dar mare atentie sa nu cumva sa inceapa sa dea in clocot sau sa fiarba.

Acum turnam incet,incet peste brinza mixind incontinuare.

Amestecam totul bine si punem la rece pina observam ca se intareste deja putin.

9. Amestecam cu grija frisca cu masa de brinza. Taiem blatul in mijloc. Partea de jos o punem pe o farfurie sau un fund de tort, ungem subtire cu gemul din dotare, asezam un inel de tort peste blat si punem umplutura de brinza. Nivelam cit de cit si punem al doilea blat deasupra si apasam putin cu mina. Acum lasam tortul la rece, eu l-am lasat peste noapte. Inainte de al taia am mai udat putin cutitul. Merge destul de bine.

Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!

Reteta Tort cu branza si frisca a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

Alta reteta cu branza gasiti aici: Tort cu visine si crema de brinza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera
Bucataras.RO

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera

Sunt deliciose si numai bune alaturi de ceva cald! Dar nu mai zic ca sunt perfecte pentru pachetelul de scoala sau de munca...

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola