No SSO cookie

Tort cu ciocolata si capsuni

Postat de

(5/ 2)
  • Complexitate Ridicată

    • Ingrediente

      Blat: -4 oua mari -2 cesti zahar -1 1/2 cesti faina -3 linguri cacao -5 linguri ulei -5 linguri apa -un praf de sare Crema: -300 gr ciocolata cu lapte -300 ml frisca lichida - un borcan compot de visine -210 gr ciocolată amăruie (cel puţin 65-70% cacao) -165 ml smantana lichidă -42 gr unt moale -capsuni -frunze de menta
    • Mod de preparare

      Tort cu ciocolata si capsuni este un desert delicios. Pentru aceasta reteta de tort se pregateste prima data blatul.
      Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul,adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.
      Ungem o tava cu margarina sau ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.

      Crema:
      Punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca pe baie de abur.Mestecam continuu pana cand ciocolata se topeste complet.Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit complet dam la frigider cateva ore pana se intareste ciocolata.Scoatem samburii la visine si punem la scurs. Batem frisca bine pana isi dubleaza volumul.Adaugam visinele din compot.

      Asamblare: taiem blatul in trei.Punem primul blat, insiropam cu zeama de la compot, punem un strat de crema,blat insiropat, crema si ultimul blat.
      Incalzim frisca pana la punctul de fierbere (atentie sa nu de in clocot), apoi o adaugam peste ciocolata taiata bucatele mici si mestecam continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Adaugam frisca din nou pe foc si adaugam untul mestecand cu telul bine sa nu ramana vreo bucatica de unt netopita.
      Lasam la racit cateva minute. Punem tortul deasupra unui gratar si turnam ciocolata, astfel incat sa acopere tot tortul. Ornam cu frisca, capsuni trase in ciocolata si frunze de menta.

    • Mod de servire

      Tort cu ciocolata si capsuni se serveste rece alaturi de un pahar cu suc.
      Pentru realizarea acestui minunat tort ar fi ideala:Forma pentru cuptor marca Kitchen Craft, 25cm de la Kitchen Shop.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • calugarita

      decorarea tortului e de mare clasa, bravo! Arata ca unul de la cofetarie desi cred ca e simplu, doar imaginatie iti trebuie

      2011-11-21 la 20:03
    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.4698 :: 19.68MB