Tortul cu fructe si crema de branza trebuie incercat! Este un tort numai bun de Craciun sau sarbatori, se prepara usor iar combinatia de arome este delicioasa. Un tort usor cu crema fina si fructe proaspete.
Tortul cu fructe si crema de branza trebuie incercat! Pe langa faptul ca e super delicios, kids-friendly mai e si de efect.
1. Preincalziti cuptorul la 160 C. Pentru blat mixati ouale cu zahar timp de 25 de minute, pana capata o consistenta pufoasa. Incorporati faina cernuta, cu ajutorul unei spatule de silicon prin miscari de rasturnare. Turnati compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 26cm, tapetata cu hartie de copt. Bateti de cateva ori de masa tava pentru a iesi bulele de aer din blat. Dati la cuptor pentru 30-35 de minute.
2. Lasati sa se raceasca in cuptor cu usa usor deschisa (cu ajutorul cozii unei linguri de lemn) timp de 15-20 de minute. Apoi scoateti, desprindeti inelul tavii, hartia de copt si lasati sa se raceasca complet pe un gratar de bucatarie. Dupa ce s-a racit complet taiati blatul pe trei nivele.
3. Pentru crema mixati crema de branza cu zahar, pana ce acesta din urma se topeste complet. Strecurati compoturile de suc si folositi 100 de ml pentru prepararea gelatinei granulate, conform indicatiilor de pe ambalaj. Adaugati siropul cu gelatina topita la compozitia de branza in timp ce mixerul functioneaza. Incorporati apoi 250 ml frisca batuta moale cu ajutorul unei spatule.
4. Insiropati discurile de blat cu restul de sirop de fructe. Asezati pe un platou cercul tavii de copt si alternati blaturile cu crema de branza. Dati la frigider pentru cel putin 4 ore. Desprindeti cercul cu ajutorul unei torte de bucatrie si ungeti tortul pe toate partile cu frisca batuta. Asezati fructele taiate felii subtiri deasupra. Preparati gelatina pentru toping conform indicatiilor de pe ambalaj cu sirop de fructe (daca v-a ramas) sau apa. Glasati cu ajutorul unei pensule fructele folosind lichidul ce contine gelatina topita. Finisati marginile cu stelute din frisca.
Tortul cu crema de branza si fructe se lase sa se aseze dupa care poate fi servit. Se pastreaza la frigider.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de post1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmoratiO reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.
Tarta sarata cu rosii si maslinePizza vegetariana su de post este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta trebuie intai pregatit blatul de pizza.
Pizza vegetariana - de postSe oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...
Pasta de masline cu ceapaAm avut o bucata de piept de pui fiert,niste ciuperci si am decis sa fac acest deliciu. CLATITE RUMENITE, CU DRAGOSTE PREGATITE
Clatite umplute cu piept de pui si ciuperciReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii